Het domein


Over het vakantiedomein

Het domein Mengaud is gelegen te midden van 160 hectare wijngaard met uitzicht op de Montagne d’Alaric, de toppen van de Pyreneeën en het glooiend Toscaans geïnspireerde landschap van de vallei. Het domein behoort tot het natuurgebied Parc Régional du Languedoc dat zich situeert op negen kilometer van het Canal du Midi.

De gerestaureerde hoeve uit de achttiende eeuw bestaat uit drie woongedeelten, ook bekend als gîtes of vakantiehuizen, die genoemd zijn naar druifsoorten van de streek: gîte Syrah, gîte Grenache en gîte Muscat. De gîte Syrah is permanent bewoond door de eigenaar die aanwezig is op het domein voor het onderhoud en de ontvangst van de gasten.Aan de zuidwestzijde van het gebouw ligt een uitgestrekt terras, verdeeld in drie stukken door een haag zodanig dat elk vakantiehuis ook over een privé terras beschikt. Voor elke gîte apart zijn de nodige tuinmeubelen en barbecue voorzien. Het zwembad (9 x 4,5 m) met jetstream en een zonneterras met poolhouse (douche, wc en berging) is voor gezamenlijk gebruik van de twee gîtes die verhuurd* worden.

* Het is mogelijk beide gîtes tezamen te huren (indien beschikbaar).

Voorzieningen in de buurt

Het domein ligt op slechts 2,8 km van het dorpje Rieux-Minervois waar u alle nodige accommodatie terugvindt zoals een supermarkt, warme bakker, apotheek, postkantoor, bank met geldautomaat, tankstation, krantenwinkel en horeca.© 2024 Domaine de Mengaud | +32 495 99 15 15