Realisatie


Origine

Eind 2007 bezochten we voor het eerst de oude ruïnes van het domein uit de achttiende eeuw. Het dak, de voorgevel en de bovenverdieping van de hoeve waren grotendeels ingestort. Een realisatie leek bijna onbegonnen werk. En toch was het liefde op het eerste gezicht.

Proces

In 2008 werkten we een ontwerp uit voor de realisatie en konden de afbraak- en herbouwwerken van start gaan. De omliggende wijngaard bleef intact en de oppervlakte van het gebouw deelden we op in drie vakantiewoningen, ook wel gîtes genoemd. Met respect voor de originele bouwvorm werd in 2009 de buitengevel van het gebouw volledig gerestaureerd.

Voor het interieur kozen we een hedendaagse vormgeving: licht, lucht en ruimte zijn troef. Zo kreeg elk woongedeelte een volledig ingerichte open design keuken van Bulthaup.

Afwerking

In 2010 werden het zwembad met poolhouse en zonneterras, de parking en de buitenruimtes aangelegd. Vervolgens plantten we in 2011 de tuin verder aan met een uitgestrekte gazon alsook verschillende plantsoorten uit de streek: cipressen, kurkbomen, dakplatanen, olijfbomen en oleanders. Tot slot maakten we de gîtes gereed voor de ontvangst van onze eerste gasten.


I heard her say ‘Catch your dreams before they slip away.’
— Mick Jagger & Keith Richards

Met deze gedachte in het achterhoofd begonnen we in 2008 aan ons avontuur Domaine de Mengaud. We zijn fier op het bereikte resultaat en hopen dat onze droom voor u een droomverblijf zal zijn.

© 2024 Domaine de Mengaud | +32 495 99 15 15